Rock Exotica

Rock Exotica is de toonaangevende producent van hardware producten voor technical rope access en rescue. 

Rock Exotica begon in 1987 en is opgericht door Rock Thompson. Rock maakte een verscheidenheid aan unieke producten. Een paar jaar later benaderde een groot Europees bedrijf (BEC) Rock om karabijnhaken voor hen te maken. BEC was de procent van Petzl. BEC en Rock Thompson begonnen een ander bedrijf, Thompson Manufacturing, Inc. (TMI). Dit was een interessante onderneming en waar veel ervaring werd opgedaan door de samenwerking met Petzl.

Hoewel Rock Exotica op de automatische piloot draaide, bleven de producten aan populariteit winnen. Er was vraag naar van over de hele wereld en uiteindelijk wilde de BEC ze, dus hebben we de meeste onder hun merk gemaakt en ze hebben ze gedistribueerd. Dit was de periode waarin Rock Exotica als merk "verdween".

Na een tijdje bij BEC was Thompson klaar om weer aan zij eigen merk te werken. Thompson wilde naar eigen zeggen meer werken aan innovatie en nieuwe producten naar keuze. Hij kocht de aandelen van de BEC terug, zo kon TMI onafhankelijk worden en Rock Exotica werd teruggebracht.

- Rock Exotica had als doel de beste carabiners in de wereld te maken, dat is ze gelukt!
- Producten worden volledig gefabriceerd in een eigen fabriek in de USA (Utah).
- Rock Exotica staat voor pure kwaliteit.

Uitgelichte producten
Het gros van de rope rescue teams over de wereld vertrouwt tijdens de kritische missies op de materialen van Rock Exotica. Zo is de Artifactial High Directional de Arizona Vortex in bijna iedere profesionele set te vinden.

Een van de baanbrekende producten van Rock Exotica is de Omni-Block Pulley. Een pulley met een geintegeerde swivel maakte het samenstellen van pulley systemen zoveel makkelijker en veiliger.

Rock Exotica Aztek kit is een samengesteld pulley systeem met als basis de omni-block pulleys. Ideaal voor diverse takel systemen en veel gebruikt door rescue teams.

De Rock exotica Carabiner zijn de beste op de markt. Sterkste carabiners, hoge kwaliteit en verschillende sluitingen kijk maar eens naar de unieke ORCA-lock.

De Enforcer is een loadcell speciaal voor Rope access (touwtechnieken) en reddings werkzaamheden. De enforcer kan worden gebruikt om de krachten in een systeem te meten, zo kun je veilig binnen de marges blijven.

Voor een intervieuw met de oprichter Rock Thomson en een kijkje in de fabriek leest u het blog op rocorescue.com

www.rockexotica.com

Sorteer op

Advies nodig?

(085) 018 87 17

Ook via WhatsApp

Voordelen Ropetech.nl

- Deskundig advies
- A-kwaliteit producten
- Complete sets
- Geleverd met certificaat
- 30 dagen bedenktijd
- Petzl 3 jaar garantie
- Laagste prijs grarantie
*

   Gratis verzending
       vanaf €250,-

© 2016 - 2022 Veilig en Professioneel op Hoogte.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel